Onze Services


Ontwerp

3D Print Fabriek verzorgt en ondersteunt het proces van schets tot 3D tekening. Wij zetten uw product idee om in een digitale tekening en uiteindelijk in een product. Hierbij proberen wij zoveel mogelijk de voordelen van de hoge designvrijheid van 3D printing in het product te integreren.

Kunt u zelf ontwerpen? Dan kijken wij graag met u mee om de printabillity van een product te toetsen en eventueel adviezen te geven over de designregels.


Productontwikkeling

3D Print Fabriek ontwikkeld in samenwerking met een bekend ontwerpbureau nieuw innovatieve producten in opdracht van bedrijven. Uw idee wordt omgezet in een tastbaar product.

Wij verzorgen voor u het ontwerp, CAD-modellering, prototyping, productie en het aanvragen van keurmerken, certificeringen en patenten.


Prototyping

3D Print fabriek produceert uw prototype. Na de validatie gaan wij indien nodig samen met de klant de tekening aanpassen en een nieuwe prototype produceren.

Aangezien een prototype in verschillende posities geprint kan worden met daaraan gekoppeld verschillende resultaten, besteden wij veel aandacht aan dit gedeelte van het proces.


Productie

Na de goedkeuring van het prototype, zullen wij de product(en) voor u printen met de grootste zorg en kwaliteit.

Naast advisering draaien wij veel productie voor bedrijven.

Met marktconforme tarieven en persoonlijk contact, zijn wij voor u de ideale 3D print partner.


Bewerkingen

3D Print Fabriek kan de 3D geprinte objecten laten bewerken zoals verven en polijsten .

Polijsten zorgt ervoor dat het oppervlakte gladder wordt. Dit wordt gedaan d.m.v. een trommel gevuld met steentjes.

Verven wordt gedaan d.m.v. een verfbad. Het verfbad zorgt ervoor dat het verf diep in het materiaal trekt.

De volgende kleuren kunnen wij u aanbieden:

Violet 2104C - Blauw 2172C / 534C / 2145C - Bordeaux rood 7638C - Bruin 7610C - Grijs 429C - Antraciet 431C - Geel 431C / 106C - Roze 7635C - Oranje 164C

Klik hier voor de beschikbare kleuren.

Het verven wordt gedaan door het bedrijf "Dyemansion" in Duitsland. Dit bedrijf is de expert in het kleuren van geprinte onderdelen.


Voorraadbeheer

Om de levertijden te verkorten, leggen wij voor veel bedrijven hun producten bij 3D Print Fabriek op voorraad. Wij garanderen een constante hoeveelheid op de planken.

Het voordeel is dat bedrijven binnen 24 uur hun producten in huis hebben en geen voorraad kosten hebben. Het product wordt pas betaald na de levering.


Scannen

3D Print Fabriek werkt samen met een gespecialiseerd scanbedrijf om bestaande objecten te scannen tot een digitale tekening.

De ideale oplossing om een replica te maken van een bestaand object zonder een digitale tekening voorhanden te hebben.


Kennis & ervaring

3D Print fabriek  heeft de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van kunststof en metaal 3D printing.

De oorsprong van het bedrijf is ontstaan vanuit een kunststof leverancier & bewerker. Meer dan 15 jaar "kunststof" ervaring en kennis onder 1 dak. Zo kunnen wij makkelijk inschatten wanneer een kunststof product beter kunt 3D printen / frezen / draaien / spuitgieten.

In de afgelopen 5 jaar is 3D Print Fabriek betrokken geweest met enkele grote researchprojecten op het gebeid van 3D Printen met universiteiten, kennisinstellingen en fabrikanten van printers.

Innoveren en kennisdeling zijn voor ons belangrijke aspecten.


Trusted by the world's most innovative institutes


SENT AN E-MAIL TO: 

info@3Dprint-fabriek.nl